Gołąbki
Gołąbki to, można śmiało stwierdzić, nasza potrawa narodowa. No jedna z wielu. Jest wiele rodzajów gołąbków, tak wiele, jak wiele jest kucharek i kucharzy, którzy je przygotowują. Gołąbki najlepiej smakują z sosem pomidorowym: http://margaretkagotuje.blogspot.com/2019/08/sos-pomidorowy.html, http://margaretkagotuje.blogspot.com/2020/10/sos-pomidorowy-2.html, http://margaretkagotuje.blogspot.com/2020/10/faszerowana-cukinia.html, http://margaretkagotuje.blogspot.com/2021/10/papryka-faszerowana-ryzem-i-chorizo.html lub z sosami grzybowymi: http://margaretkagotuje.blogspot.com/2019/08/sos-grzybowy.html, http://margaretkagotuje.blogspot.com/2020/11/sos-grzybowy-na-biaym-winie.html, http://margaretkagotuje.blogspot.com/2019/12/sos-pieczarkowy.html. Czasem warto jest poświęcić trochę czasu na ich przygotowanie.
- 1,3 kg karkówki wieprzowej
- 1 kg ryżu
- 3 cebule
- 100 g margaryny
- 2 średnie kapusty
- koncentrat pomidorowy
- 1 lub 1,5 l ciepłej wody
- sól
- pieprz
Komentarze
Prześlij komentarz