Podwójny burger

Szybki burger na śniadanie? A dlaczego nie? Tym razem ponownie mięso to gotowiec. W końcu miał być szybki :-). Kupiłam gotowe, przyprawione burgery z mięsa wołowego - oczywiście takie do usmażenia, a nie te mrożone podeszwy do podgrzania :-). Burger wyszedł bardzo dobry, a MD stwierdził, że takim jednym można się solidnie najeść.

 
(na jedną porcję)

Na łyżce oleju zrumienić cebulkę, następnie odsączyć ją na ręczniku papierowym. 
Bułkę przekroić na pół. Na każdej połówce ułożyć po plasterku sera i wstawić do piekarnika, aby się podgrzała i stopił się ser.
Rozgrzać patelnię grillową i usmażyć na niej burgery. Po obróceniu burgerów nałożyć na nie pozostałe plastry sera żółtego.
Połówki bułki posmarować majonezem i keczupem. Na dolną część nałożyć pierwszego burgera. Na niego pokrojonego w plastry ogórka oraz usmażoną cebulkę. Nakryć obróconym serem do dołu drugim burgerem i nakryć górą bułki. Aby burger na rozjechał się dobrze przebić go szpatułką do szaszłyków.

Komentarze

Popularne posty