Pasta kanapkowa z ricotty i łososia
Pasty kanapkowe można zrobić z wielu przeróżnych składników. Na blogu są już pasty: śledziowa, jajeczna, jajeczno - serowa i z awokado. Dziś postanowiłam do pasty użyć ricotty i wędzonego łososia. Myślę, że osobom lubiącym łososia przypadnie do gustu.
- 125 g wędzonego łososia
- 125 g ricotty
- 25 g jogurtu greckiego
- 2 - 2,5 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka koperku
- sól
- pieprz
Łososia rozdrobnić. Umieścić go wraz z ricottą, jogurtem, koperkiem w misce i dokładnie wymieszać. Dodać do smaku sól i pieprz, a następnie sok z cytryny. Ilość soku należy dostosować do swoich preferencji smakowych. Ponownie wszystko wymieszać.
Komentarze
Prześlij komentarz