Pasta kanapkowa z ricotty i łososia

Pasty kanapkowe można zrobić z wielu przeróżnych składników. Na blogu są już pasty: śledziowa, jajeczna, jajeczno - serowa i z awokado. Dziś postanowiłam do pasty użyć ricotty i wędzonego łososia. Myślę, że osobom lubiącym łososia przypadnie do gustu.

  • 125 g wędzonego łososia
  • 125 g ricotty
  • 25 g jogurtu greckiego
  • 2 - 2,5 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka koperku
  • sól
  • pieprz
Łososia rozdrobnić. Umieścić go wraz z ricottą, jogurtem, koperkiem w misce i dokładnie wymieszać. Dodać do smaku sól i pieprz, a następnie sok z cytryny. Ilość soku należy dostosować do swoich preferencji smakowych. Ponownie wszystko wymieszać.

Komentarze

Popularne posty