Pasta jajeczno - serowa
Pasta z jaj i żółtego sera. Wyśmienity dodatek do kanapek lub jako nadzienie do szynki w galarecie. Oprócz jaj, sera, soli, pieprzu i majonezu można dodać do niej swoje ulubione zioła lub pomidory suszone.
Najlepiej jednak smakuje bez dodatków na chlebie ewentualnie ze świeżym pomidorem :-).
- 4 jaja
- 200 g żółtego sera o wyrazistym smaku
- majonez
- sól
- pieprz
Jaja ugotować na twardo i obrać.
Wraz z żółtym serem przepuścić przez przystawkę do maszynki do mięsa. Musi mieć drobne oczka - mają wyjść wiórki. Jeżeli nie macie takiego sprzętu można i jaja i ser zetrzeć na tarce do warzyw, pamiętając, że oczka muszą być drobne (ale nie te do tarcia ziemniaków).
Do startych jaj i sera dodać sól, pieprz i majonez. Wymieszać. Konsystencja pasty zależy od Waszych upodobań.
Komentarze
Prześlij komentarz