Kanapka na ciepło z mortadelą
Wraz z MD uwielbiamy takie kanapki lub tosty. Najczęściej jemy je na niedzielne lub świąteczne śniadania.
Dziś kanapka na ciepło z mortadelą. Bardzo dobrej jakości mortadelę można kupić w Lidlu. Ja kupuję mortadelę z pistacjami. Świetna.
Doskonałym dodatkiem do takiej kanapki jest guacamole. Uwielbiam je, więc nic dziwnego, że nieraz przemycam do kanapek :-).
(na 2 porcje)- 2 bułki do hamburgerów lub inne ulubione
- 2 plastry mortadeli (każdy około 1 cm grubości)
- 4 plastry sera żółtego gouda
- 4 łyżki guacamole z tego przepisu
- masło
Przygotować guacamole.
Mortadelę pokroić na 2 plastry grubości 1 cm każdy. Podsmażyć ją na złoty kolor na patelni. Bułki przekroić, posmarować masłem i zezłocić na tej samej patelni, na której smażyła się mortadela.
Na spód bułek ułożyć po 2 plastry sera gouda. Następnie mortadelę. Na każdy plaster nałożyć po 2 łyżki guacamole. Przykryć górą bułki.
Komentarze
Prześlij komentarz