Kanapka na ciepło z mortadelą

Wraz z MD uwielbiamy takie kanapki lub tosty. Najczęściej jemy je na niedzielne lub świąteczne śniadania. 

Dziś kanapka na ciepło z mortadelą. Bardzo dobrej jakości mortadelę można kupić w Lidlu. Ja kupuję mortadelę z pistacjami. Świetna.

Doskonałym dodatkiem do takiej kanapki jest guacamole. Uwielbiam je, więc nic dziwnego, że nieraz przemycam do kanapek :-).

(na 2 porcje)

Przygotować guacamole.
Mortadelę pokroić na 2 plastry grubości 1 cm każdy. Podsmażyć ją na złoty kolor na patelni. Bułki przekroić, posmarować masłem i zezłocić na tej samej patelni, na której smażyła się mortadela.
Na spód bułek ułożyć po 2 plastry sera gouda. Następnie mortadelę. Na każdy plaster nałożyć po 2 łyżki guacamole. Przykryć górą bułki.


Komentarze

Popularne posty