Surówka z miksu sałat i ogórków w miodzie
Surówka - kolorowy i smaczny dodatek do obiadów, mięs z grilla lub jako samodzielne danie. Tym razem ponownie użyłam gotowego miksu sałat, pomidorów, papryki i własnej produkcji ogórków w miodzie. Szybka w przygotowaniu i, a co tam nie chwaląc się - pyszota :-).
- 75 g miksu sałat
- 1/3 czerwonej papryki
- 1 pomidor
- 5 ćwiartek ogórka w miodzie
- sos sałatkowy - u mnie grecki
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki wody
Gotowy miks sałat umyć i osuszyć - niby nie trzeba, ale lepiej dmuchać na zimne. Następnie umieścić umyty miks w misce.
Paprykę pokroić w paseczki, pomidora w szesnastki, a ogórki w miodzie, pod skosem w plasterki :-) - można inaczej. Wszystko dodać do sałaty i delikatnie wymieszać.
W słoiku lub shakerze umieścić gotowy sos, dolać olej oraz wodę i dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać surówkę. Ponownie całość wymieszać - delikatnie.
Komentarze
Prześlij komentarz