Truskawka lassi
Truskawka lassi to wariacja na temat sławnego mango lassi. Doskonale gasi pragnienie, wprost identycznie jak mango lassi, ale można je robić w nieskończoność w sezonie truskawkowym lub poza nim z mrożonych :-).
Moje truskawka lassi robiłam zarówno z truskawek świeżych, jak i mrożonych. Te mrożone zastąpiły mi kostki lodu. Uważam, że to najlepszy wybór. Przynajmniej nie rozwadniają napoju :-).
(na dwie porcje)- 160 - 200 g świeżych truskawek
- 400 g jogurtu greckiego
- 250 g mrożonych truskawek
- 3 łyżki miodu
Świeże truskawki umyć.
Do blendera kielichowego lub każdego innego :-) wlać jogurt, następnie dodać truskawki i miód i całość blendować, aż mieszanina uzyska gładką, jednolitą konsystencję. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz