Truskawka lassi

Truskawka lassi to wariacja na temat sławnego mango lassi. Doskonale gasi pragnienie, wprost identycznie jak mango lassi, ale można je robić w nieskończoność w sezonie truskawkowym lub poza nim z mrożonych :-).

Moje truskawka lassi robiłam zarówno z truskawek świeżych, jak i mrożonych. Te mrożone zastąpiły mi kostki lodu. Uważam, że to najlepszy wybór. Przynajmniej nie rozwadniają napoju :-).

(na dwie porcje)

  • 160 - 200 g świeżych truskawek
  • 400 g jogurtu greckiego
  • 250 g mrożonych truskawek
  • 3 łyżki miodu
Świeże truskawki umyć.
Do blendera kielichowego lub każdego innego :-) wlać jogurt, następnie dodać truskawki i miód i całość blendować, aż mieszanina uzyska gładką, jednolitą konsystencję. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Komentarze

Popularne posty