Mango lassi

Uwielbiam mango. Mogę je spożywać sute, w sałatkach owocowych, w koktajlach na bazie kefiru lub maślanki lub w postaci lassi. 
Ze względu na swoją słodycz nie potrzebuje dużego dodatku cukru lub innych "słodzików". 
Mango lassi jest doskonałym napojem na upalne dni. Może stanowić deser lub podwieczorek. Po prostu pyszne :-).


(na 2 porcje)
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 jogurt naturalny (400 g)
  • 2 - 3 łyżek miodu
  • 10 kostek lodu
Mango obrać i podzielić na mniejsze kawałki.
Lód skruszyć w kruszarce do lodu lub przy pomocy woreczka i tłuczka do mięsa :-).
Wszystkie składniki umieścić w blenderze i dokładnie rozdrobnić (wymieszać). Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Komentarze

Popularne posty