Kopytka z zasmażaną kapustą
Kopytka i kapusta to połączenie idealne. W sumie nic trudnego, a jakie pyszne :-).
- kopytka z tego przepisu
- 400 g kiszonej kapusty
- 150 g dowolnej kiełbasy
- 1 szalotka
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- 1/4 łyżeczki majeranku
Przygotować kopytka. Mogą być takie z dnia poprzedniego.
Kapustę umieścić w garnku zalać wodą i gotować przez 10 minut od momentu zagotowania.
Kiełbasę pokroić w plasterki lub półplasterki.
Szalotkę w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulkę, następnie dodać kiełbasę i ją zrumienić. Dodać ugotowaną kapustę. W razie konieczności (jeśli będzie za gęsta) podlać wodą z gotowania. Całość dusić 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Do tak przygotowanej kapusty dodać kopytka. Wymieszać.
Komentarze
Prześlij komentarz