Kopytka z zasmażaną kapustą

Kopytka i kapusta to połączenie idealne. W sumie nic trudnego, a jakie pyszne :-).

  • kopytka z tego przepisu
  • 400 g kiszonej kapusty
  • 150 g dowolnej kiełbasy
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 1/4 łyżeczki majeranku
Przygotować kopytka. Mogą być takie z dnia poprzedniego.
Kapustę umieścić w garnku zalać wodą i gotować przez 10 minut od momentu zagotowania.
Kiełbasę pokroić w plasterki lub półplasterki.
Szalotkę w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulkę, następnie dodać kiełbasę i ją zrumienić. Dodać ugotowaną kapustę. W razie konieczności (jeśli będzie za gęsta) podlać wodą z gotowania. Całość dusić 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Do tak przygotowanej kapusty dodać kopytka. Wymieszać.

Komentarze

Popularne posty