Żeberka z odzysku
Po gotowaniu botwinki zostały mi żeberka. Postanowiłam dać im nowe życie ;-) i upiec. Wyszły bardzo smaczne i soczyste. Danie bardzo szybkie do przygotowania, a żeberka można serwować z ziemniakami lub po usunięciu kości i chrząstek zrobić z nich kanapki podobne do szybkiej kanapki z kurczaka.
Kolejny raz nie podam dokładnej ilości składników, będą na tak zwane "oko".
- żeberka (przed ugotowaniem 600 g)
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka wędzonej papryki, może być inna
- 2 łyżki musztardy francuskiej
Ugotowane żeberka obsypać przyprawami. Trzeba dosolić. Dokładnie natrzeć musztardą. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wyjęciu z rękawa polać powstałym sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz