Żeberka z odzysku

Po gotowaniu botwinki zostały mi żeberka. Postanowiłam dać im nowe życie ;-) i upiec. Wyszły bardzo smaczne i soczyste. Danie bardzo szybkie do przygotowania, a żeberka można serwować z ziemniakami lub po usunięciu kości i chrząstek zrobić z nich kanapki podobne do szybkiej kanapki z kurczaka.
Kolejny raz nie podam dokładnej ilości składników, będą na tak zwane "oko".

  • żeberka (przed ugotowaniem 600 g)
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki, może być inna 
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
Ugotowane żeberka obsypać przyprawami. Trzeba dosolić. Dokładnie natrzeć musztardą. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wyjęciu z rękawa polać powstałym sosem.

Komentarze

Popularne posty