Roladki z indyka z cebulką curry i mozzarellą

Kolejne indycze danie obiadowe. Roladki z farszem z cebuli z curry i mozzarellą. Danie bardzo ciekawe w smaku. Doskonale komponuje się z pieczonymi ziemniakami lub puree ziemniaczanym.

(na 4 porcje)
  • 4 plastry z fileta z indyka
  • 5 średnich szalotek
  • 3/4 łyżeczki curry
  • sól
  • pieprz
  • 0,5 łyżki masła klarowanego
  • 100 g mozzarelli w kawałku
  • 2 jaja
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej
Szalotkę obrać i pokroić w plasterki. W rondelku rozgrzać masło klarowane. Zeszklić na nim szalotkę. Następnie dodać do niej curry, sól i pieprz do smaku. Wymieszać i wystudzić. 
Plastry indyka rozbić tłuczkiem do mięsa. Posolić. Na każdym poukładać po 3 plasterki mozzarelli, na nią nałożyć porcję cebulki. Uformować roladki.

Tak przygotowane obtoczyć w mące, rozkłóconym jaju i bułce tartej. 
Rozgrzać olej i usmażyć na nim na złoty kolor roladki.

Komentarze

Popularne posty