Roladki z indyka z cebulką curry i mozzarellą
Kolejne indycze danie obiadowe. Roladki z farszem z cebuli z curry i mozzarellą. Danie bardzo ciekawe w smaku. Doskonale komponuje się z pieczonymi ziemniakami lub puree ziemniaczanym.
(na 4 porcje)- 4 plastry z fileta z indyka
- 5 średnich szalotek
- 3/4 łyżeczki curry
- sól
- pieprz
- 0,5 łyżki masła klarowanego
- 100 g mozzarelli w kawałku
- 2 jaja
- mąka
- bułka tarta
- olej
Szalotkę obrać i pokroić w plasterki. W rondelku rozgrzać masło klarowane. Zeszklić na nim szalotkę. Następnie dodać do niej curry, sól i pieprz do smaku. Wymieszać i wystudzić.
Plastry indyka rozbić tłuczkiem do mięsa. Posolić. Na każdym poukładać po 3 plasterki mozzarelli, na nią nałożyć porcję cebulki. Uformować roladki.
Tak przygotowane obtoczyć w mące, rozkłóconym jaju i bułce tartej.
Rozgrzać olej i usmażyć na nim na złoty kolor roladki.
Komentarze
Prześlij komentarz