Mango chia
Desery chia i łatwe, i smaczne i zdrowe. Doskonały deser dla osób nie spożywających mleka (laktozy) oraz tych którzy uwielbiają budynie, puddingi itp. Dziś mango chia. Czyli połączenie pulpy mango z puddingiem chia. Pycha :-).
Dodatkowo dziś w formie mono porcji :-).
- 400 ml mleczka kokosowego
- 300 ml pulpy z mango
- 1 łyżka cukru pudru
- 6,5 łyżek nasion chia
- 4 łyżki płatków migdałowych
- kilka łyżeczek konfitury malinowej
Mleko kokosowe zagotować z łyżką cukru pudru. Następnie dodać pulpę z mango i całość ponownie zagotować. Gotować 2 minuty. Zestawić z ognia i dodać nasiona chia. Dokładnie wymieszać. Odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.
Pucharki do mono porcji napełnić wystudzonym puddingiem. Udekorować konfiturą z malin i posypać uprażonymi płatkami migdałowymi. Wstawić do lodówki.
Komentarze
Prześlij komentarz