Skrzydełka z ziemniakami i grzybkami shimeji
Takie danie jednogarnkowe, no może nie garnkowe a raczej jednoworkowe. Szczerze mówiąc skrzydełek do tego dania sama nie marynowałam. Kupiłam gotowe, ale w niczym nie ustępują takim zamarynowanym w domu :-). Do jednego wora włożyłam skrzydełka, ziemniaczki i grzybki shimeji. Danie wyszło ekstra.
(na 3 porcje)- 700 g marynowanych skrzydełek
- 20 młodych, małych ziemniaczków
- 150 g grzybków shimeji
- sól
Ziemniaki obrać lub oskrobać, opłukać i natrzeć solą.
Grzybki oczyścić, umyć, osuszyć i również natrzeć solą.
W worku na dnie umieścić skrzydełka. Na nich ułożyć ziemniaki.
Całość posypać grzybkami.
Worek związać, nakłóć wykałaczką w kilku miejscach, położyć na blasze do pieczenia i całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C z funkcją góra/dół. Piec 40 minut. Po tym czasie worek rozciąć i rozłożyć. Temperaturę zwiększyć do 200 stopni C i piec jeszcze 10 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz