Domowy serek rzodkiewkowy
Taki serek twarogowy z rzodkiewkami, to coś co bardzo lubię. Często kupuję gotowce, ale taki domowy jest dużo lepszy. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie. Najwięcej zajmuje pokrojenie rzodkiewek w drobna kostkę, ale takie są najlepsze. Nie radzę blendować.
- 250 g tłustego twarogu
- 10 rzodkiewek
- śmietana 18%
- sól
- pieprz
Rzodkiewki umyć i pokroić w drobną kostkę. Umieścić w miseczce i posolić ją. Wymieszać i odstawić.
Ser za pomocą widelca lub blendera wymieszać ze śmietaną. Śmietany dać wedle uznania. Do sera dodać rzodkiewki wraz z płynem, który się wydzielił. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz