Domowy serek rzodkiewkowy

Taki serek twarogowy z rzodkiewkami, to coś co bardzo lubię. Często kupuję gotowce, ale taki domowy jest dużo lepszy. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie. Najwięcej zajmuje pokrojenie rzodkiewek w drobna kostkę, ale takie są najlepsze. Nie radzę blendować.

  • 250 g tłustego twarogu
  • 10 rzodkiewek
  • śmietana 18%
  • sól
  • pieprz
Rzodkiewki umyć i pokroić w drobną kostkę. Umieścić w miseczce i posolić ją. Wymieszać i odstawić.


Ser za pomocą widelca lub blendera wymieszać ze śmietaną. Śmietany dać wedle uznania. Do sera dodać rzodkiewki wraz z płynem, który się wydzielił. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

Popularne posty