Surówka z marchewki i jabłka
Kolejny dodatek do obiadu lub grilla. Surówka z marchewki i jabłka. Orzeźwiająca. Świetnie komponuje się z pieczonymi lub smażonymi mięsami.
Do surówki idealne będą kwaskowe jabłka i słodka marchew. Polecam :-).
- 3 średnie marchewki
- 1 średnie jabłko
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/4 łyżeczki cukru
- sól
- pieprz
Marchew i jabłko umyć i obrać. Następnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach - mają powstać wiórki. Lekko posolić. Odstawić na 5 minut. Następnie nie odciskać tylko odlać nagromadzony płyn. Dodać śmietanę, sok z cytryny i cukier. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz