Kebab w picie

Przyznam się bez bicia. W tym daniu wykorzystałam gotowce - zarówno pity, kebab, jak i miks sałat. Niestety czasem przychodzi kryzys twórczy ;-) i trzeba się posiłkować gotowymi daniami lub półproduktami.

(na 4 porcje)

  • 450 g kebabu z kurczaka (1 opakowanie)
  • 4 pity
  • około 75 g miksu sałat
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 3 małe ogórki konserwowe
  • 2 łyżki oleju
Sos czosnkowy:
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 0,5 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Pity podgrzać w piekarniku.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i podsmażyć na nim kebab. 
Śmietanę, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek umieścić w shakerze lub słoiczku. Dodać sól i pieprz oraz gotowy sos, który był w pojemniku z kebabem. Dokładnie wymieszać.
Cebulę pokroić w talarki, pomidory w szesnastki, a ogórki w długie plasterki. Miks sałat umyć i osuszyć. 
Podgrzane pity przeciąć, robiąc w nich kieszeń.
Przystąpić do składania dania - każdy może złożyć pitę wg własnego uznania.

Komentarze

Popularne posty