Kebab w picie
Przyznam się bez bicia. W tym daniu wykorzystałam gotowce - zarówno pity, kebab, jak i miks sałat. Niestety czasem przychodzi kryzys twórczy ;-) i trzeba się posiłkować gotowymi daniami lub półproduktami.
(na 4 porcje)- 450 g kebabu z kurczaka (1 opakowanie)
- 4 pity
- około 75 g miksu sałat
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 3 małe ogórki konserwowe
- 2 łyżki oleju
Sos czosnkowy:
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka śmietany 18%
- 0,5 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Pity podgrzać w piekarniku.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i podsmażyć na nim kebab.
Śmietanę, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek umieścić w shakerze lub słoiczku. Dodać sól i pieprz oraz gotowy sos, który był w pojemniku z kebabem. Dokładnie wymieszać.
Cebulę pokroić w talarki, pomidory w szesnastki, a ogórki w długie plasterki. Miks sałat umyć i osuszyć.
Podgrzane pity przeciąć, robiąc w nich kieszeń.
Przystąpić do składania dania - każdy może złożyć pitę wg własnego uznania.
Komentarze
Prześlij komentarz