Surówka z miksu sałat i malin
Surówki doskonale komponują się z daniami obiadowymi, czy mięsem z grilla. Dzisiejsza składa się z miksu młodych listków (szpinak, botwinka, rukola), papryki ogórka i malin. Okraszona jest sosem z octu winnego i soku z malin. Uwielbiam go :-).
Surówka wyszła super.
- 75 g miksu młodych listków (botwinka, rukola, szpinak)
- 1/4 czerwonej papryki
- 1 ogórek gruntowy
- 80 g malin (około 40 sztuk)
- sól
- sos z octu winnego i malin
Miks młodych listków, na ogół jest już myty, ale warto jeszcze raz umyć go dla pewności. Następnie dokładnie osuszyć. Przełożyć do miski.
Paprykę umyć i 1/4 pokroić w paski. Dołożyć do miski z listkami.
Ogórka umyć, obrać, wydrążyć środek i również pokroić w paski. Dołożyć do pozostałych składników. Doprawić do smaku solą i wymieszać. Na koniec dodać umyte i osuszone maliny i jeszcze raz, ale tym razem bardzo delikatnie wymieszać. Na koniec polać sosem z octu winnego i malin.
Komentarze
Prześlij komentarz