Sałatka z tortellini

Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem mięsnym, grzybowym bądź serowym, podawane z sosem pomidorowym.

Ja tortellini podałam w formie sałatki.

  • 500 g tortellini (dowolny smak)
  • 2 pomidory
  • 2 ogórki
  • 1 czerwona papryka
  • 340 g kukurydzy (netto)
  • 270 g sera typu feta 
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Tortellini ugotować al dente. Wystudzić.
Pomidory, ogórki i paprykę umyć. Pokroić w kostkę wielkością podobną do pierożków.
Kukurydzę odcedzić.
Ser również pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki umieścić w misce. Dodać majonez, sól i pieprz i dokładnie, acz delikatnie wymieszać.

Komentarze

Popularne posty