"Francuskie" hot dogi
Oczywiście nie mają nic wspólnego z Francją. "Francuskie", bo w cieście francuskim.
Kolejne danie śniadaniowe, choć niekoniecznie. Na dodatek na ciepło, a więc doskonałe na chłodniejsze dni :-). Warto spróbować.
(6 porcji)- 6 kiełbasek wiedeńskich
- 1 ciasto francuskie
- musztarda stołowa lub inna ulubiona
- keczup
- 200 g sera żółtego (gouda)
- 1 jajo
Goudę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ciasto francuskie podzielić na 6 równych prostokątów. Każdy posmarować musztardą i keczupem i posypać żółtym serem. Na środek każdego prostokąta ułożyć kiełbaskę i złączyć ze sobą brzegi ciasta. Tak przygotowane hot dogi umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozkłóconym jajem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piec 20 minut do uzyskania złotego koloru.
Komentarze
Prześlij komentarz