"Francuskie" hot dogi

Oczywiście nie mają nic wspólnego z Francją. "Francuskie", bo w cieście francuskim.

Kolejne danie śniadaniowe, choć niekoniecznie. Na dodatek na ciepło, a więc doskonałe na chłodniejsze dni :-). Warto spróbować.

(6 porcji)

  • 6 kiełbasek wiedeńskich
  • 1 ciasto francuskie
  • musztarda stołowa lub inna ulubiona
  • keczup
  • 200 g sera żółtego (gouda)
  • 1 jajo
Goudę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ciasto francuskie podzielić na 6 równych prostokątów. Każdy posmarować musztardą i keczupem i posypać żółtym serem. Na środek każdego prostokąta ułożyć kiełbaskę i złączyć ze sobą brzegi ciasta. Tak przygotowane hot dogi umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozkłóconym jajem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piec 20 minut do uzyskania złotego koloru.

Komentarze

Popularne posty