Grillowana karkówka

Sezon grillowy w pełni. A na grilla karkówka jest najlepsza. Każdy grillujący ma swoją marynatę. Dziś przedstawiam moją :-).

Grillować można na rozgrzanych węglach, ale nie tym razem. To mięsko zostało zgrillowane na grillu elektrycznym. Takim, który sam dobiera czas i temperaturę do grubości i rodzaju grillowanego mięsa. Zakup warty polecenia.

  • około 1,8 kg karkówki
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 3 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 50 ml oleju
Karkówkę pokroić w jednakowej grubości plastry. Delikatnie ją rozbić, a następnie natrzeć przyprawami i olejem. Przełożyć do zamkniętego pojemnika i odstawić na minimum 12 godzin do lodówki. Po tym czasie mięsko będzie gotowe do grillowania.


Grillować w tradycyjny sposób lub na w/w grillu elektrycznym.

Komentarze

Popularne posty