Sałatka z ogórków konserwowych
Sałatka z ogórków konserwowych to idealny dodatek do obiadu lub grilla. Świetnie się również sprawdzi jako dodatek do burgerów, tostów lub zapiekanek.
- 6 ogórków konserwowych
- 1 cebula
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżeczki octu balsamicznego
- szczypta soli
W małej miseczce umieścić miód, musztardę, olej, ocet balsamiczny i sól. Dokładnie wymieszać. Tak powstały sos odstawić na kilka minut do przegryzienia.
Mniejsze ogórki pokroić w cienkie plasterki, a większe w półplasterki.
Cebulę obrać, przekroić na ćwiartki i w "plasterki". Dodać ją do ogórków. Całość zalać przygotowanym wcześniej sosem. Wymieszać, przykryć i wstawić na około pół godziny do lodówki.



Komentarze
Prześlij komentarz