Sałatka z ogórków konserwowych

Sałatka z ogórków konserwowych to idealny dodatek do obiadu lub grilla. Świetnie się również sprawdzi jako dodatek do burgerów, tostów lub zapiekanek.

  • 6 ogórków konserwowych
  • 1 cebula
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżeczki octu balsamicznego
  • szczypta soli
W małej miseczce umieścić miód, musztardę, olej, ocet balsamiczny i sól. Dokładnie wymieszać. Tak powstały sos odstawić na kilka minut do przegryzienia.
Mniejsze ogórki pokroić w cienkie plasterki, a większe w półplasterki. 
Cebulę obrać, przekroić na ćwiartki i w "plasterki". Dodać ją do ogórków. Całość zalać przygotowanym wcześniej sosem. Wymieszać, przykryć i wstawić na około pół godziny do lodówki.

Komentarze

Popularne posty