Tosty z panierowanymi polędwiczkami z kurczaka
Tosty to jedno z ulubionych i szybkich dań śniadaniowych, ale nie tylko. Moje powstały dzięki temu, że po obiedzie pozostały mi panierowane polędwiczki z kurczaka. Doskonale nadawały się właśnie do niedzielnego, sycącego śniadania :-). Takie tosty można zrobić również z tzw. gotowców.
(na 4 tosty)- 8 kromek chleba pszennego (może być tostowy lub bułka pszenna)
- masło
- około 8 sztuk panierowanych polędwiczek
- 4 plastry żółtego sera
- mozzarella
- keczup
Chleb posmarować masłem. Na 4 kromkach ułożyć po plastrze żółtego sera. Na ser nałożyć po 2 polędwiczki. Polać je keczupem i następie nałożyć :-) pokrojoną w plastry mozzarellę. Całość przykryć pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę docisnąć, a następnie opiec w opiekaczu lub na patelni do grillowania. W trakcie opiekania na patelni warto wierzch tostów docisnąć talerzem.
Komentarze
Prześlij komentarz