Serek z mango
Twarożek ze śmietaną i pulpą z mango. Doskonały dodatek do naleśników, racuchów i do czego tam jeszcze chcecie. Można również zjeść bez niczego. Polecam spróbować. Mangożercy powinni być zadowoleni ;-).
- 750 g tłustego sera twarogowego
- pulpa z połowy mango (można dać z całego, ale wtedy bez śmietany)
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 łyżki śmietany 18%
- sok z 0,5 cytryny - do pulpy
Mango oddzielić od pestki, obrać i zblendować z sokiem z cytryny. Zagotować i wystudzić.
Ser, śmietanę i cukier umieścić w blenderze i dokładnie zblendować. Dodać pulpę z mango i jeszcze kilka minut blendować. Serek powinien mieć konsystencję i wygląd serka homogenizowanego.
Komentarze
Prześlij komentarz