Roladki z kurczaka z mozzarellą
Super danie obiadowe. Niezwykle sycące, ale nic w tym dziwnego. W końcu to mięso i ser :-).
(na 2 porcje)
- 2 filety z piersi kurczaka
- 1 mozzarella
- sól
- pieprz
- 2 jaja
- mąka
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia
Filety oczyścić z błon. Odciąć polędwiczki. Rozbić za pomocą tłuczka do mięsa, uważając, aby nie narobić dziur. Rozbite mięso posolić i doprawić pieprzem.
Mozzarellę odsączyć z zalewy. Przeciąć na 8 części.
Na pojedynczy filet nałożyć 4 kawałki mozzarelli. Kotlet zawinąć, tak jak krokieta.
Rozgrzać tłuszcz na patelni.
Roladki panierować dwukrotnie w mące i roztrzepanym jaju. Na koniec opanierować w bułce tartej. Smażyć z czterech stron na złoty kolor, pamiętając o zmniejszeniu ognia pod patelnią.
Komentarze
Prześlij komentarz