Koktajl mango z sokiem z jeżyn
Znowu koktajl. Ale nic nie poradzę, że i MD i ja bardzo je lubimy. Najbardziej smakują nam te na bazie mango. Dlatego tak wiele przepisów na koktajle z mango na tym blogu. Tym razem do bardzo dojrzałego i niezwykle słodkiego mango dodałam sok z jeżyn. Jeżyny oczywiście własnoręcznie zebrane :-).
Nie chwaląc się kupiliśmy wyciskarkę wolnoobrotową. Dzięki niej powstał doskonały, bardzo gęsty sok z jeżyn. Właśnie ten sok trafił do koktajlu. Polecam bardzo takie zestawienie smakowe. Dodam jeszcze, że do koktajlu nie dodawałam ani cukru, ani miodu. Słodycz z mango zupełnie wystarczyła :-).
- 1 duże bardzo dojrzałe mango
- 300 g jeżyn
- garść liści z mięty
- 0,5 l maślanki
Mango obrać i pokroić w większe kawałki.
Jeżyny przepuścić przez wyciskarkę.
Mango, sok z jeżyn, miętę i maślankę umieścić w blenderze i blendować do uzyskania jednolitej konsystencji. Koktajl będzie niezwykle gęsty. Jeżeli wolicie rzadszy warto rozmaić niewielka ilością maślanki.
Komentarze
Prześlij komentarz