Grillowana kukurydza z masłem czosnkowym

Słodziutka, miękka i gorąca kukurydza z masełkiem czosnkowym i solą. Czy może być coś smaczniejszego? Do tego kukurydza grillowana. Może nie bezpośrednio na ruszcie, ale w folii aluminiowej, ale zawsze to grill.

W warunkach domowych moja kukurydza była grillowana na żeliwnej, grillowej patelni :-).

(na 2 porcje)

Zagotować wodę z solą. Kukurydzę oczyścić z łusek i "włosów". Opłukać. Umieścić we wrzątku i gotować przez 8 - 10 minut. Odcedzić a następnie jeszcze ciepłą zawinąć w folię aluminiową. Umieścić na rozgrzanej patelni grillowej i grillować po kilka minut z każdej strony.

Zgrillowaną kukurydzę posolić i natrzeć masłem czosnkowym.

Komentarze

Popularne posty