Grillowana kukurydza z masłem czosnkowym
Słodziutka, miękka i gorąca kukurydza z masełkiem czosnkowym i solą. Czy może być coś smaczniejszego? Do tego kukurydza grillowana. Może nie bezpośrednio na ruszcie, ale w folii aluminiowej, ale zawsze to grill.
W warunkach domowych moja kukurydza była grillowana na żeliwnej, grillowej patelni :-).
(na 2 porcje)- 2 kukurydze (słodkie)
- woda
- sól
- masło czosnkowe
Zagotować wodę z solą. Kukurydzę oczyścić z łusek i "włosów". Opłukać. Umieścić we wrzątku i gotować przez 8 - 10 minut. Odcedzić a następnie jeszcze ciepłą zawinąć w folię aluminiową. Umieścić na rozgrzanej patelni grillowej i grillować po kilka minut z każdej strony.
Zgrillowaną kukurydzę posolić i natrzeć masłem czosnkowym.
Komentarze
Prześlij komentarz