Deser chia z marakują
I znów chia. Pewnie myślicie, że za dużo już tego typu deserów. Nic jednak nie poradzę oboje z MD bardzo je lubimy. Tym razem na mleczku migdałowym i z dodatkiem marakui. Deser wyszedł mocno orzeźwiający. Idealny na letnie upały.
- 400 ml mleka migdałowego
- 2 łyżki cukru kokosowego
- 4 łyżki chia
- 170 g pulpy z marakui
- 3 łyżki cukru pudru
Mleko migdałowe zagotować. Następnie dodać cukier kokosowy i dokładnie do rozpuścić. Przelać do naczynia, które będzie można zakryć i dodać nasiona chia. Wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Co jakiś czas mieszać. Po całkowitym ostudzeniu pudding wstawić na kilka godzin do lodówki.
Pulpę z marakui umieścić w rondelku. Zagotować i dodać 3 łyżki cukru pudru. Wymieszać i gotować jeszcze kilka minut.
Pudding wyłożyć do pucharków. Na wierzch przelać wystudzoną marakuję.
Komentarze
Prześlij komentarz