Kanapka na ciepło
Coś w rodzaju zapiekanki - kanapka na ciepło. Doskonała na szybkie lub leniwe niedzielne, ale nie tylko śniadanie.
Moje kanapki robione były na lekko czerstwych bułkach.
- 2 bułki
- masło
- 8 plastrów żółtego sera
- 4 plastry szynki
- 4 średnie ogórki konserwowe
- majonez
- keczup
Bułki przekroić na pół. Z wierzchu lekko zwilżyć wodą. Posmarować masłem.
Szynkę pokroić w paski (1,5/0,5cm).
Na posmarowane połówki bułek ułożyć po plastrze żółtego sera. Na ser nałożyć paski szynki i ponownie przykryć plastrem sera.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Zapiekać około 10 do 15 minut.
W międzyczasie pokroić w półplasterki ogórki.
Gorące kanapki posmarować majonezem. Następnie nałożyć pokrojone ogórki i całość okrasić keczupem.
Komentarze
Prześlij komentarz