Domowe mini hot dogi
Nie masz pomysłu co zrobić z czerstwą bułką? Hot dogi - to oczywiste ;-). Miałam do dyspozycji bułki trochę podobne do hamburgerowych i małe parówki z cielęciną. Pomysł na hot dogi nasunął się sam. Do moich hot dogów dodałam sałatę i rzodkiewkę, bo te warzywa akurat miałam na stanie. Jednak możecie nafaszerować je czym tylko zechcecie. Na pewno wyjdą przepyszne.
(na 2 porcje)
- 2 bułki
- 4 małe parówki (u mnie z cielęciną)
- kilka liści sałaty masłowej
- 4 rzodkiewki
- majonez
- musztarda
- keczup
- prażona cebulka
Bułki przeciąć w poprzek, na pół. W każdej połówce nożem zrobić kieszonkę, a miąższ ugnieść palcami. Bułki wyłożyć na patelnię grillową, obciążyć talerzem i zrumienić z obu stron.
W międzyczasie nagrzać parówki. Posiekać w paseczki rzodkiewkę i sałatę. Pamiętajcie, że sałatę kroi się nożem ceramicznym - inaczej może nabrać goryczy.
Zrumienione i gorące bułki otworzyć. Wnętrze posmarować majonezem i musztardą. Wyłożyć niewielką ilością sałaty i rzodkiewki. Następnie umieścić parówki, posmarować majonezem i ponownie posypać sałatą i rzodkiewką. Polać keczupem i posypać prażoną cebulką - cudownie chrupie :-).
Komentarze
Prześlij komentarz