Tosty z serem i szynką

Szybkie sobotnie, czy niedzielne śniadanie? Jest na to sposób. Tosty. 
Moje przygotowane w piekarniku z najbardziej pospolitych składników. Chleb, ser żółty i szynka konserwowa. Do tego keczup i co tam jeszcze komu pasuje.

(na 2 porcje)
  • 8 kromek chleba tostowego
  • masło
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 4 plastry szynki konserwowej
Kromki chleba posmarować masłem. Na każdą wyłożyć po plastrze żółtego sera. Na 4 kromki położyć po plastrze szynki.


Kromki połączyć w pary :-). Ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia lub na blasze grillowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 10 minut. W połowie pieczenia tosty obrócić, aby się równomiernie zrumieniły. Przekroić na trójkąty. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Komentarze

Popularne posty