Tosty z serem i szynką
Szybkie sobotnie, czy niedzielne śniadanie? Jest na to sposób. Tosty.
Moje przygotowane w piekarniku z najbardziej pospolitych składników. Chleb, ser żółty i szynka konserwowa. Do tego keczup i co tam jeszcze komu pasuje.
(na 2 porcje)
- 8 kromek chleba tostowego
- masło
- 8 plastrów sera żółtego
- 4 plastry szynki konserwowej
Kromki chleba posmarować masłem. Na każdą wyłożyć po plastrze żółtego sera. Na 4 kromki położyć po plastrze szynki.
Kromki połączyć w pary :-). Ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia lub na blasze grillowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 10 minut. W połowie pieczenia tosty obrócić, aby się równomiernie zrumieniły. Przekroić na trójkąty. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz