Sałata lodowa na słodko
Sałata lodowa jest doskonałym warzywem do łączenie ze śmietaną. Ta wersja to sałata na słodko, a właściwie słodko - kwaśno. Doskonałe uzupełnienie obiadu.
Do mojej sałaty użyłam jasnego octu balsamicznego, ale pasować będzie każdy: zwykły spirytusowy, jabłkowy, czy winny.
(na 2 porcje)
- 1/2 sałaty lodowej
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka jasnego octu balsamicznego
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- pieprz czarny mielony
- pieprz czerwony (różowy)
Sałatę porwać.
W małym słoiczku lub shakerze wymieszać śmietanę, cukier, ocet, sól i pieprz czarny. Powstałym sosem polać sałatę. Wymieszać i udekorować świeżo zmielonym pieprzem czerwonym.
Komentarze
Prześlij komentarz