Marynowany łosoś
Jeśli jesteście fanami łososia to polecam go spróbować w takiej odsłonie - marynowany.
Może stanowić przystawkę, element kanapki, a dodatkowo może byż wprowadzony jako jedna z potraw na wigilijny stół.
Łosoś powinien marynować się minimum 3 dni.
Ciężko podać dokładną ilość składników, gdyż zależą od ilości łososia ;-).
- surowy filet z łososia
- pęczek koperku
- różowy pieprz
- sól
- oliwa
- ocet balsamiczny
Koperek posiekać.
Pieprz rozdrobnić w moździerzu.
W naczyniu (z przykrywką) ułożyć warstwami: łosoś - koperek - pieprz - skropić octem - polać oliwą - można dosolić. I tak do skończenia składników.
Przykryć pokrywką i odstawić na jakieś 3 dni do lodówki. Niecierpliwi mogą już skosztować po 6 godzinach.
Komentarze
Prześlij komentarz