Koktajl z mango i truskawek
Na letnie upały, ale nie tylko, doskonałe są koktajle. Moje są zawsze na bazie maślanki lub kefiru. Są bardziej orzeźwiające.
Składniki znowu na oko :-). Ma smakować, więc nie narzucam ile i czego należy dodać.
Swoje koktajle robię w blenderze do robienia smoothie. Kupiłam kiedyś w popularnym dyskoncie i nie narzekam. Działa bardzo dobrze, a koktajle wychodzą naprawdę gładkie.
(na 1 porcję)
- 1/2 mango
- kilka truskawek (tak około 8 szt.)
- kilka listków mięty
- miód (1 - 2 łyżek)
- 1/2 szklanki maślanki
Mango pokroić w kostkę, wrzucić do blendera. Dodać przekrojone na połówki truskawki, liście mięty, miód i maślankę. Blendować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Komentarze
Prześlij komentarz