Surówka z fioletowej i żółtej marchwi
W znanym wszystkim dyskoncie pojawiły się kolorowe marchewki. Na próbę kupiłam po jednej fioletowej i żółtej. Ciekawa byłam ich smaku. I jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że smakują marchewkowo :-). Powiedziałabym, że ich smak jest bardziej marchwiowy niż naszej zwyczajnej karotki. Polecam każdemu. Spróbujcie. Może cena nie zachęca, ale jedna sztuka nie wychodzi tak drogo, a warto.
- 1 fioletowa marchewka
- 1 żółta marchew
- 1 jabłko
- sok z 1 mandarynki
- 2 łyżeczki śmietany 18%
- sól
Marchewki i jabłko obrać. Zetrzeć na tarce. Ja tarłam na dwóch rodzajach oczek, tak po połowie zarówno marchew, jak i jabłko, na małych i dużych.
Wycisnąć sok z mandarynki.
Wymieszać składniki ze sobą, dodać sok, śmietanę i sól do smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz