Kaszanka z cebulką i pieczarkami

Kaszanka. Niby nic nadzwyczajnego. A jednak można podnieść jej smak na wyższy poziom. Znajomy Księciu (kto mnie zna wie o kogo chodzi) opowiadał któregoś dnia, że jadł kaszankę z pieczarkami. Z cebulą jada często, ale dodatek pieczarek mile Go zaskoczył.
Spróbowałam i myślę, że teraz ta wersja będzie moją ulubioną. MD również pochwala takie połączenie. Spróbujcie, może i Wam zasmakuje.


(na 2 - 3 porcji)
  • 3 kaszanki
  • 4 szalotki (większe)
  • 8 średniej wielkości pieczarek
  • 4 łyżki oleju do smażenia
  • sól 
  • pieprz
Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Cebulę obrać i również pokroić w plastry. Z kaszanki zdjąć osłonkę. Ja jeszcze przed włożeniem na patelnie kroję ją na kilka części.
Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić pieczarki i usmażyć na złoty kolor. Dodać cebulę i zeszklić ją. Na tym etapie solimy. Pieczarki, jak każde grzyby lubią sól, a ta z kaszanki nie wystarczy.
Dodajemy kaszankę. Rozbijamy ją na patelni i mieszamy, aby nam nie przywarła do dna. Doprawiamy do smaku pieprzem.

Komentarze

Popularne posty