Szybka sałatka z tuńczyka

Szybkie śniadanko? Nie ma sprawy. Wystarczy otworzyć cztery puszki i prawie gotowe. 
Ja używam tuńczyka w oleju. Wiem, że bardziej kaloryczny od tego w sosie własnym. Niestety ten drugi nie smakuje tak dobrze. Nie ukrywajmy tłuszcz jest nośnikiem smaku i przygotowane z jego dodatkiem konserwy, czy dania gotowe są smaczniejsze. 
Sałatkę można wzbogacić makaronem orzo (w kształcie ryżu).


(na 2- 3 porcji)
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Groszek i kukurydzę odcedzić z zalewy. Umieścić w misce. Dodać odcedzonego tuńczyka. Delikatnie wymieszać dodając majonez. Majonezu ma być tyle, aby sałatka się nie rozsypywała. Może okazać się, że trzeba dodać więcej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

Popularne posty