Szybka sałatka z tuńczyka
Szybkie śniadanko? Nie ma sprawy. Wystarczy otworzyć cztery puszki i prawie gotowe.
Ja używam tuńczyka w oleju. Wiem, że bardziej kaloryczny od tego w sosie własnym. Niestety ten drugi nie smakuje tak dobrze. Nie ukrywajmy tłuszcz jest nośnikiem smaku i przygotowane z jego dodatkiem konserwy, czy dania gotowe są smaczniejsze.
(na 2- 3 porcji)
- 1 puszka groszku
- 1 puszka kukurydzy
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Groszek i kukurydzę odcedzić z zalewy. Umieścić w misce. Dodać odcedzonego tuńczyka. Delikatnie wymieszać dodając majonez. Majonezu ma być tyle, aby sałatka się nie rozsypywała. Może okazać się, że trzeba dodać więcej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz